Inicio » Artículos » TÈCNIQUES D’ENTREVISTA PER GENERAR AFIRMACIONS AUTOMOTIVADORES

TÈCNIQUES D’ENTREVISTA PER GENERAR AFIRMACIONS AUTOMOTIVADORES

La eficàcia de les nostres intervencions es medeixen per la resposta de l’entrevistat. Una estratègia adient provoca en l’entrevistat  AFIRMACIONS AUTOMOTIVADORES, mentres que els errors provoquen la resistència. Per tant les respostes de l’entrevistat és la guia que ens diu si anem per bon camí o estem caiguem en alguna trampa pròpia de la dinàmica de confrontació.

Una ESCOLTA REFLEXIVA provoca que l’entrevistat continui explorant la seva situació sense interferències. Els obstacles interrompen el procès d’autoanàlisis. Però, en primer lloc, haurem de plantejar PREGUNTES OBERTES que li permetin començar aquest procès d’anàlisis de la situació des de l’auto-motivació.

Altres estratègies per aconseguir una resolució positiva de l’ambivalència és ‘AFIRMARRESUMIR DE MANERA PERIÒDICA i l’utilització de tècniques per aconseguir PROVOCAR AFIRMACIONS AUTOMOTIVADORES.

 

 


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Paco Molinero

 

 

Doctor en Psicología

Master en Terapia breve estratégica. Psicoterapeuta EuroPsy y Mediador.

Formado en Microanálisis del Diálogo Terapéutico con el Grupo de Janet Bavelas

Imparto Talleres sobre la metodología y herramientas digitales para el Microanálisis del Diálogo terapéutico, y Talleres de Entrevista Motivacional, Entrevista focalizada en las Soluciones y Terapia contextual para los que el lenguaje y la comunicación son el eje central de la intervención terapéutica.

 

Trainer Profesional Atlasti

Investigador cualitativo en el ámbito de la Promoción de la Salud